2011. július 17., vasárnap

Vasárnap 2011.07.17

"Ne küzdj túl erősen,
 a legjobb dolgok váratlanul történnek!"

A reggeli pancsi után
Nem tudom,miért írtam ezt föl! Talán mert jól hangzik. Meg azért is, mert velem, velünk tényleg váratlanul történnek a legjobbak. Amire nem is számítassz, hirtelen felbukkan. Ez annyira jó!
Ami igaz, az igaz, sajnos a rosszakra ugyanez áll. De azokkal nem kívánok foglalkozni. Legalább is akkor nem, amikor nem muszáj.

Ma nagyon jó napunk volt. (A szobai meleget leszámítva, amivel nem tudtunk mit kezdeni.)
Nagyon jó volt olvasni a megjegyzéseiteket. Mint ahogy reagáltam is rá, a hangulatunk az érzelmi skálán végig futott a meghatódottságtól a röhögésig.
Örülök, hogy a tegnapi, kissé komolyabb hangvitelű írásom sem kapott "negatív kritikát".
Valóban hozzátartoznak az életünkhöz a problémák is, és lehet, hogy nem tartozna a nagy nyilvánosságra, de mégis jó megosztani olyanokkal, akik megértik. Nagyon nagy baj, hogy akik megoldást nyújthatnának -mert hatalmuk van hozzá-, azok nem értik meg, vagy nem akarják megérteni. Mindegy, a végeredmény ugyanaz. Megjegyzem, nem csupán én vagyok ilyen helyzetben. Jómagam megpróbálom különösebb feltűnés nélkül megoldani mind azt, amire képes vagyok, de sajnos egyre több olyan akadály kerül az utunkba, amikkel nem tudok mit kezdeni. Úgy érzem, mintha valami szűk, azóta lezárt lyukon keresztül betettek volna valami rettentően kanyargós labirintus közepébe, és meg kell keresnem a kijáratot. Ráadásul sötétben tapogatózva, megkötözött kezekkel. Ezt csinálom egy ideje. Már van világítás, látok, de nincs kijárat. Illetve van egy, de az be van zárva. Fizetős kapu!! Ezt nem mondták, mikor játszani kezdtünk.
Tudom, hogy most általánosságban írtam, ezért csak egyetlen esetet hagy említsek meg, az utolsót, ami kiverte a biztosítékot pénteken. Kellene egy lélegeztető gép. Amit használunk az a kórházé, ráadásul már akadnak problémák is vele.  Az ára több millió forint. Van lehetőség arra, hogy az ORI-tól (Országos Rehabilitációs Intézet) béreljünk. Bérelni viszont csak akkor lehet, ha otthon vagyunk, hazamenni pedig csak akkor, ha van gép.  Ha eltekintünk attól az apró, bár mégis figyelemre méltó körülménytől, hogy "otthon" sincs, a helyzet akkor is reménytelen.
Illtve, megoldásként meg lehet vásárolni a készüléket. Nem árulok el titkot azzal, hogy ez újabb problémát tár fel.  Mint említettem, ez csak egy a sok közül. Az egyszerű megoldás a szabályzók változtatásán múlna. Illetve azokon, akik a szabályzókat készítik.
Talán valóban mégis jó, ha többen tudnak az efféle esetekről,  hátha egyszer olyanok fülébe is eljut a történet, akiknek van lehetőségük és képességük is a megoldás kicskarására. Egyébként erre látom a legkisebb esélyt.
Azt gondolom, mára elég a gondokból.
Mint az elején írtam, jó napunk volt, és ezt többek között a kommenteknek  is köszönhetjük. Olyan jó érezni azt, hogy tőrődnek velünk valahol a messzeségben is. Dórika egyébként is vidáman ébredt, s már alig várta, hogy működésbe hozza a laptopját. A facebook és e-mail mellett ismét sok időt szentelt a tanulásnak is. Így az egész olyan neki, mint egy játék. Ahogy a megjegyzések is utaltak rá, nagyon boldog. Néha már az az érzésem támadt, hogy megzakkant, mert beszélt a géphez, becézgette, símogatta, meg a fene tudja miket tett még vele. Egyszó, mint száz, még mindíg a hatása alatt van!! Ez nem is baj, legalább le tudja magát kötni, és nem csak az unalom  tartja a monitor előtt.
Nagyon örülök, hogy egyre nő boszorkányok tábora. Valójában tündérek, illetve "kettős állampolgárok"a tagok. Nagyon remélem, hogy a toborzás még nem fejeződött be, és hamarosan menyílhat a Pécs és Vidéke Boszorkány Egyesület. A képen látható eszközökre valamennyi boszi pályázhat. Erre kell letenni a hűségesküt is. Mint látszik, a műszaki állapotuk már erősen kifogásolható, főleg a nyári gumik kopottak,de még garantáltan működnek. Az új boszik ne aggódjanak az orr csavargatás miatt! Amikor Dóri mini-boszi olvasta a megjegyzéseket, azonnal a segítségét ajánlotta.  


Az orrcsavargatás  (Tessék, saját nevelés)
Basszus! Ahogy most jobban megnézem ezt a képet, tényleg olyan, mint ha már nem is kezdő boszorkány lenne!
Végül is, nem csodálkozom rajta, kiválló tanítói voltak Pécsen.
Nagyon remélem, hogy a képzés hamarosan folytatódhat.
 Annyira hiányzik az a mérhetetlen ökörködés, amiben ott volt részünk.... és hiányzik a gyógytorna, a masszázs is. Az ottani zeneterápiát szintén nagyon hiányolja Dórika.
Egy mondattal, hiányztok, a veletek átélt órákkal együtt. Nagyon kevés volt belőletek az az idő, amit együtt tölthettünk. Muszáj lesz visszamenni!!
Már csak azt kell kitalálni, hogy miként vigyük magunkkal Helga-boszit?! Ez sem lesz kis feladat!
Nagyjából ennyi fért bele a mai krónikába. Eredetileg csak holnapra terveztem az írást, hiszen itt azért két nap alatt sem történik annyi minden, mint ott egy délutánon történt. A semmiről okosakat írni, pedig nem egyszerű.
A hét lezárult. Reménykedünk, hogy a következő kicsit mozgalmasabb lesz, és talán arról is megtudunk valamit, hogy mikor láthatjuk viszont egymást.
Legyen mindenkinek szép és kellemes napja, vidám hete!

7 megjegyzés:

  1. Hát sziasztok!
    Reggel olvasom a blogot, éppen munkába indulás előtt...és rohannom kell mert a sárkányt még le kell csutakolnom, annyira retkes, mint még soha! És egy rohadt bátor hálószövő, merényletet követett el ellene, egy hatalmas légyfogó háló lett kifeszítve az ülés és a pedál közé... hát hogy tehette ezt velem?!?...a mikor mindenki tudja, hogy a Vacsutik utálják a pókhálót!!!! Szóval most keresek egy hosszú botot, és először is jól elagyabugyálom vele Bátor Pókot, majd szépen módszeresen feltekerem a hálót és a hóna alá csapom, aztán Isten neki - költözködhet!!!
    Ezt Nektek sem ártana már megtenni :)) persze agyabugya nélkül...bár ha az jobban ösztökél.... hmm... akkor keresek rá egy "bogyós-szerű" ;) személyt, aki ismer valakit, akinek a nagyapja fő agyabugyáló volt még Mátyás király udvarában. Ő ebben mégiscsak profi.... És a mi esetünkben a hatékonyság az első...a FRADI meg a második.
    Ahogy bekerült a képbe lefele tekergetés közben a két járgány , nevezetesen Cirok és Vessző, azonnal tudtam, hogy el kell számolnunk hamarosan egymással. (na innentől már nincs időm lezuhanyozni sem)
    Szóval, mivel most nincsen időm kommentelni... :) ... ha hazatértem hivatásom űzögetéséből, azonnal rácuppanok a netre meg a blogra és jó alaposan megírom a véleményem!!!
    ... de előtte alaposan valagba rúgom a Matyát mert megszaggatta a függönyömet. grrrrrrr....
    Asszem átváltoztatom csigává, az nem okoz ennyi kárt, és könnyebb levadászni is!
    Éljen a Dóri + laptop barátság első hete:))
    Most irány a sárkány, meg a posta! ;)
    Nagyölelééééééés:
    egy Vacsuti-földreszálltangyal a déli boszik földjéről
    :o)

    VálaszTörlés
  2. :) Az orrcsavargatás nagyon megy, szuperjól áll, és megnézve a képet, asszem, kisebb bevetéseket -békává varázsolás, vérfarkas-hatástalanítás, leves-lefolyóbaöntés-már rád bízhatunk!:)
    Mi szeretjük és megbecsüljük a jól bevált régit-nekem 35 éve ugyanaz a testvérem, és nem szándékozom lecserélni...:) Ha lehet választani, akkor a hagyományos, vesszősöprűt kérem, bár nem egy Nimbusz 2000, de jó az! Kocsmai verekedéshez kiváló lehet:)
    Tartsuk magunkat a csodaváráshoz, jön az, csak valamiért még nem alkalmas az idő. Türelem, a jó dolgokat nem dobálják csak úgy, mint a pók a hálóját...Vacsuti, ne verd agyon a pókot, hátha valami jó tervet is bír szőni. A Matyát se, mert megbánnád:)Üdvözlettel, a bogyószerű, de leginkább macskalajcsi kiterjedt kapcsolatokkal és behúzott ...karmokkal:)puszi a laptopnak is:)boldog és mozgalmas hetet!:)

    VálaszTörlés
  3. ...és az a frizura!!!!:)...mintha a Mágika Ágika szalonban készült volna!....világcsúcs! a szemöldöködet még össze kell növeszteni, csak azért, hogy utána majd mindennap szedegethesd a csipesszel:))))

    VálaszTörlés
  4. Dórikám, csatlakozom az előttem szólóhoz, a frizurád új fogalmakat nyitogat a fodrászat területén! Egyszerűen elsöprő!!!!

    Ma voltam újra a Dóri Házban, új kis lakója van.

    Nagyon furcsa volt bemenni és nem titeket találni ott.
    Igyekezz erősödni, hogy új csatadalt készíthessünk! Olyan banyásat

    VálaszTörlés
  5. lemaradt a vége, ez is csak velem fordulhat elő! :D
    De megbírkóztam a technikával és legalább megjelent a commentem.
    szóval a cége: ! Puszillak, zeneterápiás Zsuzsa

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok,
    a fene sem gondolta, hogy 12 óra munka után (Pista bá neked majd elmesélem az milyen is ...), fel leszek dobódva:). Már az éltet, hogy felnézzek a blogra és elolvassam az újabb bejegyzéseket és a hozzászólásokat. Azt hiszem nagycsaládosok lettünk:). Szegény tesómék, már többszőrösen , újabb hörcsögáldás...
    Szóval nagyon feldobtátok az eddigi kis szürke életemet, nem is értem ,hogy élhettem eddig nélkületek. Mondjuk azt meg kell vallani elég válogatott, igen jó humorral és fantáziával rendelkező emberkékről van szó:).
    A seprűk tökéletesen megfelelnek, remélem robbanómotorosak :). Pista bá te is lehetsz ám boszorkány, szerintem az orrcsavarás neked is megy. Dórika a haj is csúcsszuper és az orrcsavarás is :). Mire legközelebb találkozunk már át is veszed tőlem a főboszi helyet.
    Szóval fontosak vagytok mindannyian, és remélem ez a barátság sokáig fog tartani.
    A létszám abszolút bővíthető:), tagfelvétel lehetséges. Nagy szívvel, tiszta lélekkel, jó humorral és egy kis piszkos fantáziával rendelkező emberkék személyében. A jó kapcsolatokkal rendelkezés nem akadály.
    Mi addig is hajtunk a lottó főnyereményre, hogy nektek otthont és lélegeztető gépet teremtsünk.
    Zsuszó neked nagy pusszantás, remélem nem felejtetted el, hogy Pista bának mi a kedvenc zene eszköze. Én várom már az újabb találkozást a tálacskáddal, kíváncsi vagyok a rezgésére.
    Vacsuti ne verekedj sokat :), a pók lehet jó szándékkal sző. Ne felejtsd semmi sem véletlen.
    Macskalajcsi: én sem cserélnék senkivel sem testvért, a gólya kegyes volt hozzám:), jó helyre tett le.
    Pista bá és Dóri: millió puszi és ölelés nektek:)
    Sejeti :)

    VálaszTörlés
  7. Dórika, Neked nagyon jól megy az orrcsavargatás! :) Szuperjól nézel ki! Nekem is megtanítod? :)
    Sok sok puszi Nektek!

    VálaszTörlés