2011. július 21., csütörtök

Csütörtök 2011.07.21

Szép napot Mindenkinek!

Azzal kezdem, hogy a borús és meglehetősen morcos időjárás ellenére nekünk nagyon derűs, és estére még derűsebb napunk lett! De erről majd később.

Örülök, hogy örültetek a bohóc úrnak! Tényleg a smink hogy meg tudja szépíteni az embert!( Kár, hogy nem járhatok így. Egyrészt nagyon mókás lenne, -másoknak-,  másrészt, rám száradna a borotva hab.)
Azt azonban elárulhatom, nem bántam meg, hogy a "fűnyírós ördögről" mégsem készült kép, mert minden bizonnyal azt is viszont láttam volna a facebookon. :-) Annak is örülök, hogy ma újabb nevet kaptam, ez pedig a Szergej. Csókolom Kereszt anyu! Köszönöm, hogy nem Szergej-bá lettem!
A cirkusz ötletet egyébként nem is tartom rossznak, legalább mi jót szórakoznánk!
Már előző bejegyzésemben is akartam említeni, (de a hivatali ügyintézés taglalásának hosszúsága miatt már nem került rá sor) hogy szigand kommentje után megadott e-mail címemre több levelet is kaptam, melyben arra bíztatnak, hogy bátorkodjam valahol tudatni a számlaszámomat és ne érezzem magam kellemetlenül.
Ez egyben azt is jelenti, hogy jóval többen olvassák a blogot, mint amiről tudunk.
Ez úton is szeretném megköszönni ezeknek a kedves ismeretleneknek a figyelmet, noha már e-mailben már válaszoltam nekik. Őszintén szólva még mindig nem tudom mi lenne a jó döntés. Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy a blogot "kéregetésre" használom fel, bár feltételezem, hogy azokban akik rendszeresen olvasnak bennünket talán nem merülne fel ez a gondolat, mégis ódzkodom ettől a lehetőségtől.
Ezt az egészet most mégis azért említem meg, mert az utóbbi napokban amint a város utcáit róttam, olyan furcsa dolgot tapasztaltam, amelyhez hasonlót ugyan korábban is láttam, de csak most gondolkodtatott el igazán. Fiatalok, többnyire hármasával csoportosulva szólítgatják le a járókelőket azzal a nemes szándékkal, hogy rák és egyéb betegségekben szenvedő gyermekeknek gyűjtenek. Amint megfigyeltem általában egy fiú és két lány van egy helyen. Ami jellemző rájuk, hogy a fiúk trikóban, susogós naciban,  a lányok kötésig érő kis szoknyában végzik a "munkájukat". Azt is megállapítottam, hogy egy nemzetséghez tartoznak, amelyet nem kívánok megnevezni, de nagyon kreol bőrűek. Természetesen megtaláltak engem is. Próbáltam nekik néhány kérdést feltenni, pl. azt, hogy ki most az elnöke annak a szövetségnek, amelyet ők képviselnek és amelynek a "dokumentumai" a mappájukban van. Egy személy mondott valamilyen nevet, de ő se volt meggyőző, a többiek - merthogy az első bepróbálkozás után szándékosan kerestem a leszólítás lehetőségét - vagy nem tudták ki a főnökük, vagy otthagytak. Miután egyértelműen látszik, hogy kamu dologról van szó elgondolkodtam, miért kellene nekem szégyenkezem?! Ami viszont nagyon megdöbbentett, hogy az emberek adtak adományokat! Azt hogy milyen módszerekkel dolgoznak, most nem részletezem. 
Ennek alapján mondom azt, hogy nem tudom, mi lenne a jó döntés számomra.

Ezek után térjük vissza a napunkhoz. 


Dórikám vidáman ébredt és szerencsére jól is érzete magát. A délelőttöt olvasással töltötte. Elmélyült munkájában, csak az ebéd zavarta meg. Ezt akár szó szerint is lehet érteni, mert a mai cukkini főzeléket és a teljesen elcseszett tojásos levest nem lehet minősíteni. Ezért aztán hirtelen a Mekiből kellett neki husikát hozni, miután a még "raktáron lévő" rakott krumpli nem volt elegendő.

Pótebéd
Remélem most már hamarosan látszatja is lesz az étvágyának.
Délután a laptop segítségével tanult, később pedig ismét olvasott. Nagyjából öt óráig bírta türtőztetni magát, de onnantól erőt vett rajta az izgalom. Ma óriási meglepetésben lehetett része. Vendéget vártunk Pécsről. Azt ugyan ekkor már tudta, hogy ki és mikor érkezik, de addig ég nagyon sok idő volt hátra. engem már öt órakor küldeni akart a vonathoz, holott az csak nyolckor érkezett. Végül fél tíz körül visszaérkeztünk a eszeveszett boszorkánnyal a kórházba. Dorcsi már az előtérben fogadott bennünket. A nővérkék szerint rendkívül izgatott volt. Bius látogatott meg minket. Nagyon örültünk a találkozásnak, végre láthatunk valakit a nagy családunkból.   



Olyan jó volt kapni egy kis "pécsi levegőt" különös öröm töltötte el Dórit Bius itt maradt éjszakára is. (Ezt még délután leegyeztettem a főnővérrel)
Az "érkezési örömködés" után a két boszorkány-ivadék vacsorázni kezdett. Ezután némi játék fért még bele, Dórika nagy sajnálatára altatás következett, természetesen mesével. Némileg azonban megnyugtatta az a tudat, hogy holnap az egész napot együtt tölthetik.
Mi még beszélgettünk, Bius csinált nekünk skype-ot, majd elkezdődött ennek a blognak a megírása, ami lehet, hogy kicsit kurtára sikeredett, de az adott körülmények miatt ez azt hiszem érthető. Holnap igyekszem a hiányosságokat pótolni.
Legyen szép napotok! Nekünk az lesz!

16 megjegyzés:

  1. Szervusz, keresztfiam, Szergejke, és imádott keresztkisunokám, Dóri!:)
    Szerintem is jó lenne megszellőztetni azt a bankszámlaszámot! Itt a blogban IS, és feldobni a világhálóra, hadd induljon útjára - így nem tűnik erőszakosnak, mégis, sok jó emberhez eljutna, aztán mindenki eldöntheti, akar-e, tud-e segíteni!
    Az biztos, hogy az ember pénz nélkül félkarú óriás, szükségetek lenne rá, mert amit így kapsz, az semmire nem elég. úgyhogy: "Kérjetek és adatik"! Mert elbohóckodunk itt a felszínen, de azért csak felhozódik mindig, hogy kevés a forrás! Ennyit a komoly témákról!

    Micsoda vendég! (nem is vendég, családtag!):))) Biztos volt móka, kacagás!:)Bianka meg tudta enni azt a valamit, ami nagyobb, mint a feje? (úristen, csak nem valakinek a fejét vettétek???)
    Itt nálunk nem történik semmi, max. annyi, hogy tegnap este óta rettegésben élek, mert két kishörcsög megszökött, és nem tudhatom, mikor támadnak meg, melyik sarokból ugranak elő...:( Mondtam már rég, hogy minden állattól félek, amelyik ugrik-kivéve a kutyákat-, hát ez nem változott!:(
    A garantáltan szép naphoz jó szórakozást nektek!!!
    Puszi a Haspókoknak, és neked is, Fiam!

    VálaszTörlés
  2. Levesmentes, Biankadús, madárfüttyös jó reggelt kívánok! :))
    Szuper meglepetés az Bia-banya:) Jól meglepett engem is! :) Érezzétek magatokat nagyon jól, és Bianka, többször ölelgesd meg a Dórit helyettünk is, meg nyomj le neki néhány cuppanósat is ...őőő.. számoljunk, hány ember helyett is kell puszilkodni? Megoldod..
    Pistinek módjával a puszikkal,, mert problémái lesznek:))...
    Itt szólítok fel minden boszorka tagot, VAN SKYPE Pistiéknél, ott tudunk konferenciabeszélgetni. Köszi Bianka!:) Csak kellene az a skype név...... hama', hamaaa'
    Na hagylak Benneteket, és részletes beszámolót kérünk a mai napról ...Pista bá...ujjgyakorlatot izzítani:)
    Macsek: dzsungi-höri specialistám van itthon, kőccsönaggyam? ;)) Rettentően pontosan és gyorsan dolgozik....
    Jajj, de jó, hogy ott van valaki közülünk!
    Legyen nagyon vidám és boldog napotok!
    Nagyöleléééééééés:
    egy Vacsuti, innen a távolból

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Bianka, megelőztél, no de sebaj, amíg ez az édes lány mosolyog, addig minden rendben van. Érezzétek nagyon jól magatokat, Tescozni csak szolidan tessék, mert István nem jön legközelebb velünk sehova, pedig nekem terveim vannak :D
    Remélem össze jön a dolog és már csak 9 nap, még leírni is sok. Remélem hamar eltelik ez az idő és utána újra együtt egy kicsit!
    Addig is sok-sok puszi és ölelés innen Pécsről!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Micsoda meglepetések vannak kialakulóban, kérem?!
    Semmi jó elől nem zárkózunk el. Azt a 9 napot számolni fogjuk!
    A SKYPE név pistisz62. Reméljük tényleg Biankadús napja lesz Dórinak. Még mind a ketten alszanak!!
    Csak úgy halkan jegyzem meg, elmúlt fél 11!!
    Kereszt anya nyugi!! A hörcsögök nem támadnak emberre! Vagy legalább is ritkán. Férfiakra akkor sem!
    Ja! Majdnem elfelejtettem megírni, hogy tegnap este, amikor jöttünk a pályaudvarról egy fickó megszólított. Azt kérdezte: Bácsi! Nem tudja mennyi az idő? Na, az ő fejét lehet a Bianka kezében látni! :-)
    Puszi mindenkinek!!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok:)
    Bia a boszik utazó nagykövete:)
    Kezdem már nem érteni ezt a sok rébuszokba írt kommentet.Tessék már engem is felvilágosítani. Kilenc nap sok, be fogok lázasodni:).
    Nagyon örülök, hogy ennyire felgyorsultak az események. Csak kapkodom a fejem jobbra-balra :).
    Vacsuti remélem tegnap csak örömkönnyek jöttek a szemedből. Másfajtákat nem engedélyezek:).
    Dóri neked van étvágyad :), ha így fojtatod meglesz az a 11 kiló :).És ha ennyit tanulsz, akkor az orvosi diploma is :).És akkor utazó nagykövetünk mellett, saját boszorkány doktorunk is lesz:).
    Pista bá minősíthetetlen amit leírtál arról a bizonyos csoportról. Felháborító, hogy ilyen emberek vannak.
    Én is azt mondom, hogy add csak meg a számlaszámod. Sokan követjük a blogon a sorsotokat. És vannak emberek akiknek módjában áll, hogy segítsen nektek.Itt legalább tudják kiknek és mire adhatnak.
    Neked is meg kell tanulnod, hogy néha te is kaphatsz, nem csak adhatsz.Igaz Vacsuti???
    Pista bá ne zavarjon az idő múlása, nézd a jó oldalát: lassan ingyen utazol a buszon.
    Millió puszi: Bogyolinó

    VálaszTörlés
  6. Ismét szia Mindenkinek!
    Köszönöm a biztatást! Sokat segítetek!
    Drága Bogyolinó! :-P Ugye igaz az, hogy a távolság felbátorítja az embert?!?!
    Egyébként az idő múlása nem zavar, csupán attól tartok, hogy először majd elfelejtem a neveket, aztán elfelejtem az arcokat, később elfelejtem felhúzni a sliccem, végül elfelejtem lehúzni!
    De semmi baj! Pár röpke hónap, és Te is megtudod, milyen is ebben a "kórban" élni!
    Pusy!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok,
    Pista bá te nem fogsz elfelejteni semmit. Senki másnak nincs ekkora háreme jó boszikból.
    Amúgy emlékeztetlek arra, hogy én nem csak távolból merek ilyen lenni.:)
    Remélem nemsokára már a jó kis társaságunk körében sziporkázhatunk :).
    A biztatás alap, ez barátoknál természetes! VELETEK VAGYUNK!
    Bogyolinó

    VálaszTörlés
  8. Naháááát! Nincs új a blog alatt:(((( Most akkor hogy kezdődjön így a nap?!

    Ha bárkinek idősgondozóra van szüksége, szóljon-nagy gyakorlattal rendelkezem. Ugyanígy demencia kórképben szenvedőknél is...
    Pisti, a húgomnak ez a természetes állapotja, közel s távol:)
    Szerintem ezen a fórumon mindenki szeret mindenkit, és ahogy egyre jobban megismerjük egymást, a helyzet fokozódik!:)

    ...és igenis a jó elnyeri jutalmát, nem csak a mesében!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Helga... Te megadtad a nevét!!! Nagyon jóóó...:
    A LegcsodÁLLATOSABB Vándorcikusz... hát ez nagyon jó, mindjárt el is kezdem megtervezni a plakátokat :))
    Mától neked is megjár a az "egy Vacsuti"-féle nagyölelééééééééééééééééééééés... amúgy is, de most a speckót kapod egyenesen:)

    Amúgy meg: Pistiiiiiiiiii.. hol a mai jól megérdemelt blogírásom????!!! Veled kelek, veled fekszek... (na ezt most ne vesézzed ki és töröld le azt a vigyort a képedről!!)
    Amúgy ceret meg puszil, meg ölel.....
    Nagyöleléééééééés:
    egy Vacsuti, innen a LegcsodÁLLATOSABB Vándorcirkusz-képzőből:)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Pista bá!
    Azért fordulok levelemmel hozzád, mert te tudsz csak segíteni. Él ott Pesten valami időskorú Sz. István, légyszíves húzd meg a fülét, mert nem írta meg a házi feladatát. Itt baranyában már nagyon várjuk az írást. Az iskolát is bezárták, többen belázasodtunk. Írtam már a húsvéti nyuszinak és a télapónak is, de más elfoglaltságuk miatt nem tudnak segíteni. Már csak benned bízunk. Ismertetőjele: nagy szíve és szája van. Ilyenből nem sok van, remélem megtalálod.
    Köszönettel: S.Zsuzsanna kiskorú 6. osztályos tanuló

    VálaszTörlés
  11. :) Ez tényleg jóóó :) Főleg úgy, hogy egyébként tudatomon kívül történt a névadás :D
    Köszönöm a speckó nagyölelééééést! :)

    Várjuk az élménybeszámolót!

    Puszi Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  12. olyan blogblogtalan vagyok ma egész nap:(((((

    VálaszTörlés
  13. Nyugi, Pista bá éves szabadságát tölti :), holnapra már lesz új bejegyzés.
    Puszedliiiiiiiiiiii

    VálaszTörlés
  14. Látom ma már nem olvasunk ;) Pedig mindenki nagyon várja ahogy olvasom :D
    Ettől függetlenül SZERETÜNK!!!!!!

    VálaszTörlés
  15. Remélem csodálatos nap volt a mai!!!
    Remélem Dórika szája ismét fülig ért/ér!!!
    Holnap jövök, bár én mindig "éjszakás" vagyok a kicsi miatt.:)
    Jó éjt mindenkinek!

    VálaszTörlés