2011. július 24., vasárnap

Péntek - Szombat 2011.07.22-23

Köszöntök Mindenkit!
Ami az időjárást illeti, nem lehet azt mondani, hogy  derűs nap köszöntött volna ránk péntek reggel. Ebből azonban Dóri és vendégünk Bius nem sokat érzékelt, mert jócskán 10 óra után merészkedtek ki az ágyból.
Nem állítom, hogy ez is egyszerűen ment. Egyik álmosabb volt, mint a másik. Ráadásul Manócska megint nem érezte jól magát. Szerencsére ez a rosszullét sem tartott túl sokáig, nagyjából egy óra alatt rendbe jött. Ebédre már a hangulata is jó volt, bár az nem esett vissza annyira, mint a közérzete.

Mónival és Józsival
Az első óriási meglepetésre nem sokat kellett várni.
Ebéd közben érkezett.
Éppen boltba indultam, amikor valaki rám köszönt. Alig akartam hinni a szememnek. Józsi volt az, aki a feleségével Mónikával jött el hozzánk látogatóba. Azok kedvéért, akik csak ebben a blogban olvasnak rólunk leírom, hogy Józsiék azok, akik a Dóri-házas tartózkodásunk alatt eljöttek hozzánk, elvittek bennünket kirándulni, ebédelni, Dorcsinak ruhákat vettek, tucatnyi mesekönyvet, festékeket, gyöngyöket hoztak, és még sok-sok apróságot. Most sem üres kézzel jöttek. Görög országi nyaralásból tértek vissza, és ott sem felejtették el Dórikát.


Kapott egy gyönyörű asztali lámpát, aminek különlegessége, hogy tengeri csigából, kagylóból, és korallból áll,
Kit érdekelt az ebéd?
kapott egy képeslapot, és egy karkötőt.
A tárgyi ajándékok mellett Józsi átadott egy borítékot, amit A Védelem Cégcsoport két munkatársa,  Ábrahám Karcsi és kollégája Bíró Imre küldött azzal a céllal, hogy a támogatásukból Dórikának vegyek valamit. Ezúton is nagyon szépen köszönjük!
Sajnos a látogatásuk nem tartott sokáig. Dorcsi elmondta Józsinak, hogy nagyon szeretne Pécsre visszamenni, aki megígérte neki, hogy  érdeklődni fog a lehetőségekről.
Nagyon jól esett, hogy gondoltak ránk.Dórim is nagyon örült a találkozásnak. Remélhetően hamarosan újra viszontlátjuk Őket.

A délután folyamán játék meg játék követte egymást, annyi megszakítással, hogy délután amint felszakadozott a felhőzet és kisütött a nap, Dorcsival lementünk az udvarra kicsit levegőzni. Jelen helyzetben nem sok lehetőségünk akad a  mozgásra. A hétvége közeledtével szép lassan kiürült a kórház is. Késő délutánra szinte egyedül maradtunk.
Zsófi, Manó és Bius
Nem nagy élmény , de a hosszú idő alatt
már megszoktuk.




Este aztán újabb vendégünk érkezett Zsófi személyében, aki szintén nem üres kézzel érkezett. Gyors szatyor-pakolás Dóri részéről, és máris előkerültek a gyümölcsök. édességek, nasik, és üdítők.
Mily meglepő, Zsófi is pécsi kötődésű!!

Úgy látszik, fantasztikus nénik teremtek azon a vidéken!
Ha így haladunk, én már tényleg csak a blogon, illetve a neten keresztül lehetek bátor!


Dórikával nagyon hamar összebarátkoztak. Természetesen vele is közöltük, hogy tagja lett a boszorkány-klubnak. Mivel a tiltakozás legkisebb jelét sem láttuk rajta, és a boszik közül két alapító tag is jelen volt, úgy tekintettük, hogy ezzel letette a nagy esküt. (Erről jut eszembe, -ez nem nagyképűség- olyan jó lenne valami alapító okiratot készíteni, amelyben írott formában is benne lenne az eskü szövege, és a tagok alá is írhatnák. Kérem hölgyeim, tessék ezen elgondolkodni!)

A fentebb említett túlerő ellensúlyozására szeretném megalakítani a PAPA Egyesületet. (Pokolian Angyali Pasik Alakulata) Esetleg lehet egyszerűen csak APA Vagy valami hasonló! Attila, Bence, Tibi, Tomi! Ugye benne vagytok?!
E kis kitérő után vissza az estéhez. Elég gyorsan szaladt az idő. Pontosabban úgy tűnt. Amikor nem vagyunk egyedül, repülnek a percek. Ezért szinte észre se vettük, és Zsófinak már is mennie kellett. Azt azonban megígérte Dorcsinak, hogy délelőtt vissza jön hozzá egy kis meglepivel.
A napból már nem sok volt hátra, arról sokat nem is tudok írni. Fekvés, majd alvás következett.


Ím, ránk köszöntött a szombat is. Nem írtam blogot. Kaptam is a reklamációkat rendesen. Őszintén szólva, ez jól esett. Olyan érzésem volt, mintha hiányozna a beszámolónk.
Az az igazság, hogy mióta visszajöttünk Pécsről, a blogokat zömmel éjszaka írtam. Legalább is amióta naponta jelentkezem, minden alkalommal. Tekintettel a komoly számítógépes szaktudásomra, és arra, hogy valamilyen okból kifolyólag a szöveg felétől hihetetlenül lelassult a rendszer még írás esetén is, a képek felhelyezésénél pedig csak a karika forgott percekig. Ez minden kattintásnál így ment. Azért írom múlt időben,
mert most a rókafarkas godzillával nem jött elő ez a jelenség. Tudoook!!
Szóval az imént ecsetelt körülmények miatt minden nap hajnal négyig írogattam és dühöngtem. Nyilván még ezután kerültem vízszintesbe, és bizony reggel 7-kor nekem ébresztő volt. Nos, már úgy éreztem, hogy a szemeim belefolynak a klaviatúrába. Ezért úgy döntöttem, hogy az éjszaka egy részét én is alvással töltöm, ezzel megfosztva kedves olvasóinkat attól az iszonyatos élvezettől, melyet bugyuta soraim okoznak.
E rövid magyarázkodás után írok valamit a napról is. (A nap, egy csillag. -ezt csak azért jegyeztem meg mert ismerek olyat a Dunán-túlról, aki képes lenne "kiforgatni" szavaimat)  Szóval a szombatról van szó! (Kezdhettem volna ezzel is, és akkor nem kellett volna "kommentet" fűzni hozzá. Így viszont hosszabb lesz a blog.)
Ő Málna
Dórika viszonylag korán, 9 órakor ébredt, várta Zsófit és a beígért meglepit, ami nem volt más, mint Málna.
Dorcsi és medveölő
Óriási öröm volt, amikor megérkezett a kiskutyus
gazdáival. Zsófi együtt jött párjával, akiről sajnos nem készült fotó. (Na ezért megint kapok a fejemre, hogy végre van egy pasi, és nincs kép. Ígérem, legközelebb pótolom!)
Rövid idő alatt megtelt az orbitális méretekkel amúgy sem bíró szobácska. Mindenki jött "kutyacsodálni". A nővérek, az ügyeletes orvos, a rajtunk kívül bent lévő beteg gyermek.
A szobánkból nyilvános kutya simogató lett.

Dórika rettentően élvezte a kialakult helyzetet. Az különösen tetszett neki, hogy Ő is kézbe vehette az apró kutyust, -aki méretét tekintve akkora kutyában, mint a Manó emberben-, megsimogathatta, sőt még meg is puszilhatta! Csak jelzem, hogy Málna is csajszi!
Később bekerült Mazsi is. Ő Málna társa. (Kép sajnos róla sincs.)
Dél magasságában Zsófiéknak indulni kellett. Mentek Pécsre. (De jó nekik!!)
Azt elárulhatom, hogy Zsófinak ma volt a szülinapja, hogy hanyadik, azt nem. (merem). Ezúton is Boldog szülinapot kívánunk neki a magunk és olvasóink nevében is!
Dóri egyébként ígéretet kapott arra, hogy Málna még jönni fog látogatóba.
A délután folyamán a SKYPE -val kísérleteztünk. Többé kevésbé sikerrel jártunk. De inkább kevésbé!
Annak viszont nagyon örültünk, hogy sikerült kapcsolatot teremteni a minden boszorkány öreganyjával  (Vacsutival) és annak húgával. (bogyolínóval) Nagyon jó volt velük beszélgetni, és jó volt bogyeszt látni. Vacsutit sajnos nem láttuk valamiért
Ismét kaptam egy kis lelki támaszt, ami nagyon jól esett. Azt, hogy miről beszélgettünk, a készülő könyvem 93-98 oldalán olvasható lesz.
Dórika délután lefeküdt, mert fáradtnak érezte magát. Este még társasoztunk és kártyáztunk vele, de nagyon hallgatag volt. Sajnos lett egy kis hőemelkedése, és bizony nagyon magas pulzusa. Azt mondta jól érzi magát, de ismerem annyira, hogy tudjam, valami nincs rendben.

Nem árulok el nagy titkot, hogy ezt  blogot már vasárnap fejezem be.
Többet szerettem volna még tegnap írni, de a gondolataim elkalandoztak.
A Kismanóm egész délelőtt feküdt. Délelőttre kiderült, hogy elég komoly mandulagyulladása van. Bízom benne, hogy ennyi lesz a maximum,ami a betegséget illeti.

Még mindíg vártam másfél órát, hogy közzétegyem a blogot.  Dórika felkelt, jobban van, és ebédelt. (Most fejeztük be). Már beszél is,és géphez is ült egy kicsit. Mindenkit puszil! Én is!   

6 megjegyzés:

  1. Pistabá....és ApróBoszi...NE IJESZTGESSETEK!! A mandulagyuszi jól kezelhető, de nekem vigyázni a manóra!!! Nagyon, jobban.....mégjobban!!! Dolgunk van egymással, nem elromolni, hallod-e?!!?? Gyenge már az én öreg szívem, ne terheljetek le.... :(
    Amúgy örömmel olvastam a hétvége történéseiről és Móniéknak is megvan a helye a boszicsapatban. Neked Pisti jogodban áll bárkit bevenni, akit méltónak találsz erre a feladatra:)))
    Zsófi és Málna remek képek remek ember és nagyon cukipofi kutyulinó:) Én is meg szeretném abajgatni kicsikét....postázzátok?? :) Dórinak mindenképpen kell egy kutyust majd beszerelni a pécsi rezidenciába... Jól áll neki és jót tesz neki.
    Bianka látogatása miatt remélem elég lesz két nap, hogy regenerálódjatok! :o)
    Legokosabb boszink (macskalajcsi) szerintem megírja azt a nagyon fontossági, banyasági azonnalisági dokumentációt, és természetesen a PAPA is mehet, beszállok abba is, ha kell :))) A fiúk természetesen benne vannak:)
    Tessék megegészségesedni és majd még írok, ha kihevertem ezt a sokkot....:)
    Nagyölelééééééééééééés Móninak és Józsinak is:
    egy Vacsuti sokkolódottföldreszálltangyal:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok,
    üdvözlök minden régi és új barátot :)
    Málna engem is elvarázsolt, jelentem imádom a kutyusokat. Jó ötletnek tartom, hogy Dórinak mindenképpen kell majd Pécsen egy hasonló vadállat. Majd ha aktuális lesz, akkor körbenézünk a Misinánál :).
    Jó, hogy ennyi minden történt újra. Öröm olvasni, hogy Józsi és Mónika is meglátogatott titeket. A lámpa gyönyörű!
    Remélem a mandulagyuszi is csak éppen benézett hozzátok, nem örülnék ha Dóri beteg lenne. Nekem egyszer egy kedves doktornéni azt mondta, hogy ilyenkor mindenképpen jót tesz egy tábla tejcsoki. Próbáljátok ki hátha segít :).
    Pista bá nem is értem ki az a baranyai szókiforgató....:)
    A tegnapi skype beszélgetés jó volt, mondjuk lehetett volna jobb is. Igaz a gyenge hangminőség ellenére sikerült elég sok mindent átbeszélnünk. Még az elején láthattam Dórit , ráadásul bohóc orral :).Pista bátyánkat szemüvegben...
    Most csak ennyi jut sajnos.Csak az internet. De reméljük sikerül majd valahogy visszajönnötök Pécsre, és akkor több időt tölthetünk együtt.
    PAPA? Szerintem PÖPA- Pokolian Ördögi Pasik Alakulata. Ez találóbb szerintem. Az angyali pasik unalmasak, az ördögieket jobban csípjük. Igaz én csak Pistiről és Bencéről nyilatkozhatok.(mindkettő nevelésre szorul)
    Várjuk a további írásokat és látogatókat. Aki megteheti menjen be ehhez a csodás kis családhoz, mindenkit örömmel fogadnak. Ha valakinek meg netalán eszébe jut kirándulást szervezni Pécsről- Pestre, mindenképpen szóljanak nekünk bosziknak is :).
    Millió puszi és ölelés, meg egy ráadás orrcsavargatás :)
    Bogyolinó

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom az előttem szólókhoz: azaz senki ne legyen beteg, mert nem érünk rá - mostantól csak jól érezhetjük magunkat és egymást, és a rejtélyes és nem annyira rejtélyes tervek megvalósítására kell koncentrálni. Szegény mandulád:((((( De azért kedves tőle, hogy jól megfogta a gyulladást és nem engedte tovább haladni, és rögtön észre is vették, hogy ott a baci!

    És hogy került Zsófi(Isten éltessen sokáig!!!!) hozzátok-Biával? Olvasta a blogot, vagy egy ismerős ismerősének az ismerőse, vagy ??? Az nyilvánvaló most már szerintem mindenkinek, hogy MINDENKINEK köze van Pécshez:)))))) Minden út Baranyába vezet....mindig a sárga úton, Dorkával, Totó kutyával(aki majd csak lesz), meg Pisti legyen mondjuk.....Óz, hogy legyen hatalmad és tudj varázsolni....:), és persze az egész vándorcirkusszal az oldaladon:)
    Leszámítva a hívatlan vendéget, Mandula Gyuszit, igen kedves vendégeitek voltak! Szuper! A kutya is!!! Kell Dórinak, amikor itt fogtok élni! Valami nagyon kedves kutyus, de azért valami huncutság benne is kell legyen, hogy illeszkedjen a családba:)))
    Baranyai sajátosság a szókiforgatás - ezek szerint a Pistiben is csörgedez valami ilyenféle genetika:) - de ez nem csoda, hisz errefele vannak csak igazán szédült emberek:)

    kedves kistestvérem, azon ne csodálkozzunk, hogy Pisti és Bence ilyenek...Szegény Dórika kicsi korától egyedül nevelné az apját, ha ő hagyná magát, Bencének meg a Vacsuti a kedvesédesanyja, hát milyenek lennének?!

    A Vacsuti meg ne terjesszen badarságokat! MINDENKI tudja, hogy a legokosabb, legnagyobb szívű, legtöbbpalacsintátsütő, legviccesebb, legkreatívabb, és legverekedősebb boszi ővacsutisága:))))Nagyölelééééés:)
    (Pisti, idén nem mehetsz többet szabadságra, mert igenis nekünk jár a blog - nézd meg, fel vagyunk iratkozva!, előfizetésünk van)
    Üdvözletem küldözgetem, minden jót és szépet mindenkinek, ismerős és ismeretlen, közeli és távoli rokonoknak,
    macskalajcsi

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!!
    Jó újra olvasni benneteket! Dóri nagyon szép a lámpád!!!! És Málna is nagyon aranyos!
    Ja és tessék kérem meggyógyulni, nekem egész vasárnap szükségem lesz rád, illetve rátok!!!! Tehát ne is tervezzetek más programot arra a napra. Kézi szívó ügyileg, hogy álltok? Arra is mindenképpen szükség lesz.
    Pusszantás és nagy vizes, nyálkás ölelés :D

    VálaszTörlés
  6. Ja és olyat még véletlenül se tessék gondolni, hogy nem hiányzik nekünk az írásod/beszámolód!!!! A kép amit kaptam, ide ki van téve az asztalomra, mindig nagy örömmel tölt el mikor ránézek, tehát szinte egész nap jó kedvem van!

    <3<3<3<3

    VálaszTörlés